Jennifer, Sportfysiotherapeut

Gespecialiseerd in Sportrevalidatie, knie- en schouderklachten en bekkenpijn.

In 2006 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en in 2011 als Master Sportfysiotherapeut.

Ruim 10 jaar heb ik gewerkt in een groot sportcentrum met verschillende faciliteiten zoals tennisbanen, zaalvoetbalveld en een zwembad. Hier heb ik me kunnen ontwikkelen als gespecialiseerd sportfysiotherapeut. Naast mijn werkzaamheden in de praktijk heb ik ook op het voetbalveld gewerkt. Zeven jaar heb ik wedstrijdbegeleiding gedaan bij de KNVB als fysiotherapeut van de meisjes onder 14, onder 15 en onder 17 jaar. 

Ik merkte dat ik meer uitdaging zocht om mijn eigen visie uit te dragen, waarna ik heb besloten mijn eigen praktijk te starten. 

Om te specialiseren heb ik verschillende cursussen, congressen en symposia gevolgd. Hiermee heb ik me verdiept in diagnostiek en behandeling van de knie & schouder en revalidatie van mensen met hart- en longklachten.

Na al jaren bezig te zijn met het menselijk lichaam, wordt me steeds duidelijker dat het lichaam als geheel werkt en dat lichaam en geest elkaar beïnvloeden.

Je bent zo sterk als je zwakste schakel.

Chiel, Psychosomatisch fysiotherapeut en acupuncturist

Gespecialiseerd in Chronische pijn en hoofdpijnklachten.

In 2005 ben ik als fysiotherapeut afgestudeerd aan de hogeschool van Amsterdam. In die jaren ben ik nieuwsgierig geworden naar de verschillen in herstellend vermogen. De psyche en emoties blijken veel invloed te hebben op het herstel van fysieke klachten. In de traditionele Chinese geneeswijze is de combinatie van lichaam en geest in alles verweven. Men kijkt vanuit een holistische visie naar een klacht. Holistisch betekent “kijkend naar het geheel” dus kijkend naar de gehele mens. Dit heeft mij erg aangesproken zodat ik direct na mijn afstuderen deze opleiding ben gaan doen.

De opleiding tot acupuncturist heb ik gevolgd aan de Hwa To University in Koog aan de Zaan. Gedurende deze opleiding was ik werkzaam in Amstelhof, een groot sportcentrum. Daar heb ik de mogelijkheid gehad mij te kunnen specialiseren en de methode te kunnen ontwikkelen die ik nu gebruik.

In 2013 ben ik een zelfstandige praktijk gestart. Zodoende kan ik nog meer werken vanuit de visie die ik ambieer. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om met veel collega’s samen te werken door middel van gerichte doorverwijzing.

Kwaliteit Fysio Movements

Wij staan ingeschreven in het register Beroepen Individuele Gezondheidszorg onder nummer 09065540404 (Jennifer) en 69064246104 (Chiel) en in het Centraal Kwaliteits Register van het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie van zowel algemeen als sportfysiotherapeut.

De praktijk beschikt over een goed ingerichte behandelruimte en gekwalificeerde apparatuur om je klachten te behandelen.