Fysio Yin

FysioYin is een uniek programma in Nederland. Het programma is ontwikkeld door Jennifer Gallegos Ruiz van Fysio Movements en Marjan Suijten van Gezondheidscentrum Lisse.

Wat maakt FysioYin uniek?

In de medische wereld wordt zelden de combinatie gemaakt tussen Yin en Yang. Yang zijn o.a. onze spieren. Yin is o.a. verantwoordelijk voor ons bindweefsel. Ons lichaam bestaat uit Yin en Yang, maar vaak heeft Yang de overhand waardoor ons lichaam uit balans raakt. FysioYin speelt in op deze disbalans.

Hoe gaan we te werk?

Jennifer doet een uitgebreide intake (Functional Movement Screen). Uit dit onderzoek komt naar voren wat de specifieke klachten zijn. Daarbij kijkt zij naar het hele lichaam en niet alleen naar de locatie van de klachten. Marjan bekijkt aan de hand van de diagnose welk Yin gedeelte van het lichaam extra aandacht nodig heeft.

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma duurt 10 weken waarin je 1 keer in de week een afspraak hebt met Jennifer. Zij behandelt waar nodig en maakt een oefenschema op maat. 1 Keer in de week neem je deel aan onze FysioYin groep. Deze groep bestaat uit maximaal 8 personen. Tijdens deze bijeenkomst beoefenen wij YinYoga houdingen. Deze houdingen zijn gericht op de klachten van de groep en werken op het bindweefsel. Door het bindweefsel soepel te maken komt er ruimte in het lichaam en zal je lichaam in staat zijn de probleemgebieden te helen. De resultaten zijn overweldigend! Elke 10 weken starten wij met een nieuw thema.

Vergoedingen

Afhankelijk van je aanvullende pakket bij de zorgverzekeraar komt dit programma in aanmerking voor vergoeding via de zorgverzekeraar. Voor meer informatie neem contact met ons op.

Neem contact op