Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.
 

Sportfysiotherapie

Bent u een actief persoon, wilt u actiever worden of heeft u hulp nodig bij bijvoorbeeld onderstaande problemen?

  • Spier-/peesblessures
  • Revalidatie na een (sport)blessure
  • Hartrevalidatie
  • Revalidatie bij COPD en astma
  • Begeleiding bij het starten van trainingen
  • (Sport)advies en voorlichting

De sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft het in het behandelen van sportgerelateerde klachten.

Sportfysiotherapie speelt een belangrijke rol bij voorlichting, advies en preventie voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Zij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In haar praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Sportfysiotherapie richt zich op iedereen die sport, heeft gesport of wilt gaan sporten. Het maakt niet uit op welk niveau. Sportfysiotherapie is erop gericht om welke sport dan ook (weer) zo goed mogelijk te kunnen uitoefenen.

Neem contact op